H1A0588-zw-1950x550.jpg

Haptotherapie Bolsward is open

Nog steeds houdt het Coronavirus ons in zijn greep. De afgelopen weken heb ik de praktijk voor bezoek gesloten om verdere verspreiding van het virus af te remmen. Feit is, dat ondanks dat er een voorzichtige stabilisatie van de verspreiding zichtbaar wordt, de genomen maatregelen nog tot tenminste 28 april nodig zullen zijn om groepsimmuniteit te bevorderen. Dat is ontzettend belangrijk.

Bovenstaande heeft nog steeds gevolgen voor de uitoefening van mijn werk, echter gisteren kwam er een duidelijker advies vanuit het RIVM, expliciet voor onze beroepsgroep. Het goede nieuws is, dat de praktijk weer open kan, mits ik aan bepaalde voorwaarden kan voldoen.

Het voorschrift van het RIVM, dd. 03-04-2020:
“Voor contactberoepen geldt: deze worden verboden tot en met 28 april, voor zover deze beroepen niet naar behoren met inachtneming van 1,5 meter afstand tot de cliënt kunnen worden uitgeoefend. Dit verbod is ook van toepassing op alternatieve zorgverleners (zoals chiropractors, acupuncturisten, haptotherapeuten etc.). (…) Alternatieve zorgverleners moeten hun werk dus staken tot en met 28 april, tenzij zij de zorg op afstand of met minimaal 1,5 meter afstand tot de cliënt kunnen leveren.”
 

Haptotherapie Bolsward is open:

  • voor de cliënten die reeds bij mij in behandeling zijn.
  • voor “nieuwe” cliënten, jonger dan 65 jaar. Wat gebeurt er nu veel in onze maatschappij. Wat gebeurt er veel met ons, met je familie, met jou.. Iedereen wordt geraakt door dit virus. Ben je noodgedwongen thuis en komen de muren op je af? Voel je ineens hoe moe je bent en verward dit je? Zijn mensen in jouw omgeving ziek of ben je zelf bang dat je ziek wordt? Dit zijn zomaar enkele voorbeelden. Tal van gevoelens kunnen namelijk, al dan niet plotseling nu komen bovendrijven. Neem gerust vrijblijvend contact op via het contactformulier.
 

Bezoek aan de praktijk

Een bezoek aan de praktijk is mogelijk, onder de volgende voorwaarden:

  • De minimale afstand van 1,5 meter wordt gehandhaafd (de afstand tussen onze stoelen is ca. 2,5 meter).
  • Wij hebben beide geen (milde) klachten van neusverkoudheid, keelpijn, hoesten of koorts.
  • Tijdens de behandelingen raak ik niet aan, echter er zijn talloze andere haptotherapeutische behandelmogelijkheden welke gericht zijn op het ervaren.
  • Stoel en gebruikte materialen reinig ik na jouw bezoek met een desinfecterend middel.
  • Ik plan meer ruimte tussen de afspraken, zodat je geen andere cliënten tegenkomt in de wachtkamer.

 

Telefonische sessie

Telefonisch simuleren we de zitting in mijn praktijk. We hebben een gesprek, zoals we dat normaal ook hebben. Het vraagt van mij wat meer qua alertheid en doortastendheid in wat er gebeurt tijdens ons gesprek. Een telefonische sessie kan jou juist extra helpen om in jouw eigen veilige thuisomgeving op een diepere laag in jezelf te komen, je emoties op te zoeken en te doorleven. De Nederlandse Zorgautoriteit heeft aangegeven dat een telefonisch consult eveneens gedeclareerd mag worden als een fysiek consult.

 

Tot slot..

Dagelijks houd ik de wijzigingen in de richtlijnen van het RIVM in de gaten. Mochten er wijzigingen zijn, welke van invloed zijn op bovenstaande maatregelen, dan informeer ik je daarover.

 

Pascalle