nathan-dumlao-kDxqbAvEBwI-unsplash.jpg

Extra maatregelen i.v.m. Coronavirus

De landelijke extra maatregelen die genomen worden om verdere verspreiding van het Coronvirus tegen te gaan, hebben invloed op mijn werk. Middels dit nieuwsitem informeer ik je over welke maatregelen en beslissingen ik op dit moment heb genomen en wat dit voor jou en mij betekent.

 

Haptotherapie Bolsward is open én alert

Vooralsnog ben ik werkzaam in de praktijk. De volgende extra maatregelen heb ik voor onze veiligheid genomen:

 • Voordat ik je binnen roep, was ik mijn handen.
 • Bij binnenkomst geef ik geen hand.
 • Het aanraken van de rug, benen en buik brengt minder risico’s met zich mee, dan het aanraken van handen. Dit komt, omdat je met je handen gemakkelijk je gezicht aanraakt, waardoor er ziektekiemen via neus en mond het lichaam binnen kunnen komen. Met andere lichaamsdelen raak je je gezicht niet aan en daarom zie ik op dit moment weinig belemmeringen. In gesprek hanteer ik de gebruikelijke afstand van ca. 1,5 meter. Mocht jij het niet prettig vinden om te worden aangeraakt of wellicht alleen met kleding aan, dan vind ik het fijn als je dit zegt. Gelukkig zijn er genoeg werkvormen te bedenken waarin aanraken geen rol speelt, waardoor ik voldoende mogelijkheden zie om een kwalitatief goede haptotherapeutische behandeling uit te kunnen voeren.
 • Na jouw vertrek uit de praktijk, was ik mijn handen, reinig ik stoel, bank, deurkruk en indien nodig andere materialen.
 • Het handdoekje op de wc heb ik vervangen voor keukenrol.
 • Zodra ik klachten krijg, zoals bijvoorbeeld verkoudheid, keelpijn, hoesten en/of koorts, zal ik alle afspraken per direct annuleren en tenminste twee weken thuisblijven.
 • De annuleringsvoorwaarde heb ik tot nader order versoepeld voor mensen die (milde) klachten hebben. Als je klachten hebt, kun je op elk moment kosteloos je afspraak verplaatsen.

 

Wat vraag ik van jou?

Jou vraag ik om onderstaande maatregelen in acht te nemen:

 • Was je handen voorafgaand aan een afspraak.
 • Verplaats je afspraak bij (milde) klachten, zoals verkoudheid, keelpijn, hoesten en/of koorts.
 • Verplaats je afspraak indien je in contact bent geweest of denkt te zijn geweest met iemand die ziek is.
 • Neem een eigen handdoek mee voor onder je hoofd.
 

Tot slot..

Dagelijks houd ik de wijzigingen in de richtlijnen van het RIVM in de gaten. Mochten er wijzigingen zijn, welke van invloed zijn op bovenstaande maatregelen, dan informeer ik mijn cliënten daarover en plaats ik een nieuwsitem op mijn site.

 

Pascalle